Hlad je nejlepší kuchař

15. února 2008, Dáša Andělová

„Proč dávají tak malé porce?“ ozývá se všude kolem jídelního stolu v závodní jídelně jménem Sara, u kterého sedím. Podívám se na svůj příděl rybího filé s bramborovou kaší (nejčastější přílohou k jakémukoli masu) a musím souhlasně pokývat hlavou. Oproti loňskému roku se porce značně zmenšily, výběr jídel zúžil a kvalita, která nás do této jídelny přivábila (konkrétně to byly smažení dinosauři), jasně zaostává.

Hladoví studenti ale stále doslova vybíhají ze školy, aby ukořistili svou porci jako první a nemuseli stát, někdy až osmdesáti metrovou frontu, která se táhne ven, což je během zimního počasí značně nepříjemné. Tuto masovou reakci má však na svědomí stále zavřený kiosek v přízemí naší školy. Cedule na dveřích, oznamující datum otevření, je už bez mála dva týdny stará!

Jsou ale i tací, kteří se na jídlo nehrnou. Přesto, že mají obědy starostlivými rodiči zaplacené, často na ně ani nejdou a raději si skočí, pomalu, bez jakýchkoli obtíží, s cigaretkou v ruce naproti přes ulici do „vyhlášeného“ podniku nazvaného Fofr pizza. Komentují to asi takto: „Raději než na nějakou UHO omáčku si skočím támhle do Fofr „pizzky“, pizza je přeci jenom chutnější.“

No, uznejme sami, kdyby v jídelně nepřestávali vařit dobroty (hlavně ty smažené dinosaury!) a přidávali na porcích, určitě by již tak plná kapacita ještě vzrostla.

Jídelna si však nestěžuje. Strávníků mají habaděj a zájemců o stravování také. Nepotřebují víc.

Abychom ale jen nesoudili, musíme také přiznat, že takové posezení v horkém letním parnu venku na lavičkách má své kouzlo. Můžete si u jídla zvesela hlučet a paní kuchařky vám ani nevynadají, jak je u nich zvykem. Jen pokud necháte na venkovním stole konvici s čajem, příležitostně s džusem (jehož kvantita by také mohla minimálně desetkrát stoupnout), uslyšíte pronikavý hlas jedné z hlavních spravujících jídelny, která vám jasně dává najevo, že jste se dopustili závažné chyby a jste nuceni ji svým svědomím ihned napravit a ještě několikrát za sebou se omlouvat, že jste vážně nechtěli.

Tedy, ať si každý udělá svůj vlastní úsudek a srovná klady a zápory jídelního stravování. Já vím jedno! Bez jídelny Sara bych nejspíš zemřela hlady a také se při vyučování nudila, protože největší motivací mi je fakt, že po konci vyučování následuje oběd! Ať je jakýkoli, bude zaručeně spásný! A pokud nebude na jídelníčku zrovna UHO, bude zaručeně i velice dobrý.

A jak to máte se stravováním vy?

Autorka je studentkou 3.ročníku gymnázia Na Pražačce v Praze 3, Žižkově.

Přečti si také:

Diskuze na téma Hlad je nejlepší kuchař

:) :( :D :p :| :O ;) 8) X) :_( :$ :@ :Z

Pro odeslání příspěvku se můžeš přihlásit nebo odeslat anonymně pod přezdívkou. Pro přihlášení musíš být zaregistrovaný. U příspěvků neregistrovaných nebo nepřihlášených uživatelů se zobrazí IP adresa.

Jméno nebo přezdívka:
Opiš kontrolní kód: Kontrolní kód

Příspěvky obsahující vulgární výrazy, komerční odkazy nebo odkazy nesouvisející s tématem budou smazány.

[4] Anonym (82.150.181.82), 10. února 2009 18:46
to je pravda užse mi někdy z toho věčnýho UHO zvedá žaludek ( beze srandy ) :Z
[3] lamovnik (213.220.250.143), 16. února 2008 10:55
Povinná četba nejen pro kuchařky ze závodní jídelny Sara :)
[2] DzariN (88.100.172.9), 15. února 2008 14:17
very well:p
[1] KILER (86.61.137.34), 15. února 2008 08:38
X) KILLL THEM ALLL

seminarky bez prace

Podklady pro seminární práce

Hodnocení článku

3,0
Oznámkuj článek jako ve škole
1 2 3 4 5
Známkovalo 1760 čtenářů

Další články tohoto autora